Érdekes szitu volt itthon a napokban. Mi szeretjük a barna, félbarna pékárut, de a gyermekünk eléggé ódzkodik ezektől. Ez a helyzet arra sarkallta feleségemet, hogy rövid idő alatt összehozzon egy kis korpás zsemlyét. És csodák csodája, mindhármunknak igazi örömfalatozást jelentett.
Hozzávalók:
25 dkg sima liszt,
10 dkg tönkölyliszt,
15 dkg Wellness liszt,
3 ek. búzakorpa,
1 zacskó száraz élesztő,
só, meleg víz.
Elkészítés:
A liszteket összekeverjük, majd annyi meleg vízzel gyúrjuk, hogy szép, de nem ragadós tésztát kapjunk. Félre tesszük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ezután kézzel megformázzuk, nekünk ebből az adagból 8-10 zsemle lett. A tepsibe sütőpapírt teszek és ide rakosgatom őket, kicsit még letakarom, hadd keljenek. A zsemlék tetejét sütés előtt, vízzel megkenem! Előmelegített sütőben /régi, hagyományos/, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sülnek.
Ötlet: Stefán Mónika
2014:
Sült ököruszály és marhanyak
2013:
Kiskonyhai örömfőzés
2012:
Medvehagymás-túrós muffin
2011:
Móri kiruccanás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése