Nemrég kerek szülinapot ültem! Úgy adódott, hogy éppen szabadnapos voltam a
nagy napon, mert este családosan mentünk ünnepelni. Viszont előtte úgy
gondoltam, érdemes egy ünnepi ebédet összeütni, csak úgy, saját magamnak.
Hozzávalók:
1 db lazacfilé,
10-15 dkg lencse,
2 ek. vaj, só, fehérbors
3 szál újhagyma,
1 egész paradicsom,
1,5 dl tejföl.
A lencsét előző este beáztatom, másnap fokhagymával és babérlevéllel együtt
kissé előfőzöm. Az újhagymát
felkarikázom, a paradicsomot felkockázom. Kevés vajon először a hagymát kezdem
pirítani, majd mehet hozzá a paradicsom. Sózom, borsozom, és hozzáadom a
lencsét. Egy kis ideig együtt párolom őket, majd a lencse főzőlevével kikeverem
a tejfölt. Az egészet hozzáadom a rotyogó lecsehez, és addig főzöm, amíg krémes
állagú nem lesz.
A hal...
Közben egy serpenyőben vajat és olívaolajat tettem, addig hevítettem, amíg tűzforró
nem lett, majd beleteszem a halat. Nem sütöm át teljesen, egyik oldalán 4
percig, a másikon mindössze fele ideig pirítottam. A külseje ropogós, a belseje
omlós, szaftos lett. Tálaláskor az egészhez tépkedett jégsalátát, citromot
adtam, és a hal tetejét megszórtam citromos borssal.
2011: Koktélokról dióhéjban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése