Menüpontok

2013. október 16., szerda

Csirke tönkölybundában, vajban pirított karalábéval

Párom egy vasárnapi ebéd alkalmával ismét kreativitásával lepett meg. A mostani étel igazi különlegességét a tönkölybundás csirke jelenti. Szerintem inkább tavaszias, nyárias ízvilágú fogás, ám, ha jó karalábét találtok, máskor is nyugodtan fel lehet adni az asztalra. 

Elkészítés:
A filézett csirkemelleket előkészítjük és fűszerezzük. Eközben hagyományos, sűrű palacsintatésztát keverünk, de normál liszt helyett tönkölylisztet keverünk hozzá. A csirkemelleket a palacsintatésztába mártjuk, és kisütjük. 
A körethez megtisztítjuk a karalábét, először karikára, majd hasábokra vágjuk. Sóval, fehérborssal fűszerezzük, serpenyőben vajat hevítünk, majd minden oldalát megpirítjuk. A tálaláskor meghinthetitek egy kis oregánóval is.
A csirke íze így – a tönkölyliszt miatt – kellemesen kesernyés lesz. Ezt mindenképpen szem előtt kell tartani, s bár nagyon érdekes-kellemes, mégis vannak olyanok, akik ezt nem esetleg nem kedvelik.

Tipp:
Szerintem érdemes egy kis szelet friss citrommal tálalni a fogást, ami nagyon jól kiegészíti, frissíti az ízeket. Ha bort választotok hozzá, érdemes egy jó olaszrizlinget választani, amely a fajta miatt ugyancsak hordoz egy kellemes kesernyésséget. 

2011: Piña Colada

2 megjegyzés:

  1. Nekem a karalábé, mint köret nagyon tetszik...Ezt érdemes továbbgondolni:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen Zsuzsa! Mi sem gyakran használjuk, de ezúttal tökéletes volt! Kiegészítette, frissítette az ételt, s ami fő, nem nehezítette :-)

    VálaszTörlés