Párom egy vasárnapi ebéd alkalmával ismét kreativitásával lepett meg. A mostani étel igazi különlegességét a tönkölybundás csirke jelenti. Szerintem inkább
tavaszias, nyárias ízvilágú fogás, ám, ha jó karalábét találtok, máskor is nyugodtan
fel lehet adni az asztalra.
A filézett
csirkemelleket előkészítjük és fűszerezzük. Eközben hagyományos, sűrű
palacsintatésztát keverünk, de normál liszt helyett tönkölylisztet
keverünk hozzá. A csirkemelleket a palacsintatésztába mártjuk, és kisütjük.
A körethez megtisztítjuk a karalábét, először karikára, majd hasábokra vágjuk. Sóval, fehérborssal fűszerezzük, serpenyőben vajat hevítünk, majd minden oldalát megpirítjuk. A tálaláskor meghinthetitek egy kis oregánóval is.
A csirke íze így – a tönkölyliszt miatt – kellemesen kesernyés lesz. Ezt mindenképpen szem előtt kell tartani, s bár nagyon érdekes-kellemes, mégis vannak olyanok, akik ezt nem esetleg nem kedvelik.
A körethez megtisztítjuk a karalábét, először karikára, majd hasábokra vágjuk. Sóval, fehérborssal fűszerezzük, serpenyőben vajat hevítünk, majd minden oldalát megpirítjuk. A tálaláskor meghinthetitek egy kis oregánóval is.
A csirke íze így – a tönkölyliszt miatt – kellemesen kesernyés lesz. Ezt mindenképpen szem előtt kell tartani, s bár nagyon érdekes-kellemes, mégis vannak olyanok, akik ezt nem esetleg nem kedvelik.
Tipp:
Szerintem érdemes
egy kis szelet friss citrommal tálalni a fogást, ami nagyon jól kiegészíti,
frissíti az ízeket. Ha bort választotok hozzá, érdemes egy jó
olaszrizlinget választani, amely a fajta miatt ugyancsak hordoz egy kellemes kesernyésséget.
2012: Rhône-völgyi ízeken…
2011: Piña Colada
Nekem a karalábé, mint köret nagyon tetszik...Ezt érdemes továbbgondolni:))
VálaszTörlésKöszönjük szépen Zsuzsa! Mi sem gyakran használjuk, de ezúttal tökéletes volt! Kiegészítette, frissítette az ételt, s ami fő, nem nehezítette :-)
VálaszTörlés