Szeretjük a tésztát zöldségekkel variálni. Kiadós, jóízű,
kreatív fogásokat alkothattok ti is, ha beleadjátok ötleteiteket. Ez a kis
fogás önállóan is megállja a helyét, de akár köretként is lehet értelmezni.
Mindenképpen finom!
Kell hozzá:
25 dkg fodros kocka,
3 közepes cukkini,
10 dkg vaj, 3 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
2 tojás fehérje (habbá verve)
frissen őrölt bors, 3 szál újhagyma,
bazsalikom, rozmaring,
15 dkg füstölt sajt.
(4 főre önálló fogásként)
Elkészítés:
A cukkiniket felszeleteljük, vajban elősütjük, fűszerezzük,
félre tesszük. Az újhagymát felszeljük, és a fennmaradt zsiradékon ugyancsak
megpirítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, egy cseréptálat kivajazunk. A
tojásokat ketté választjuk, fehérjéjét habbá verjük, a tojás sárgáját pedig a
tejfölben simára keverjük. A kifőtt tésztát üvegtálba szűrjük, hagyjuk kicsit
hűlni, majd a tejfölös tojást, a cukkiniket, az újhagymát, a fűszereket
hozzákeverjük. A tojáshabot a végén adjuk hozzá, finom mozdulatokkal, hogy
össze ne törjön. Az előkészített cseréptálba helyezzük az összekevert tésztát,
megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és készre sütjük.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012: Régi idők vendéglői III. - A Virágvölgyi Vendéglő
2011: A Kenyér Világnapja
2012: Régi idők vendéglői III. - A Virágvölgyi Vendéglő
2011: A Kenyér Világnapja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése