Többször készítettünk már tócsnit, tócsit, cicegét – meg még
ki tudja hány neve létezik ennek az ínyencségnek. Mivel szezonja van, most
reszeltünk bele kevés sütőtököt és feldobtuk egy kis parmezánnal is. Igazi kényeztető
fogás, ráadásul napszaktól függetlenül lehet enni. Olyan rájárós!
Hozzávalók:
20 dkg sütőtök,
4 közepes burgonya,
1 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
tönkölyliszt, parmezán,
tejföl, só, fehérbors.
Készítés:
A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, lereszeljük. Ízesítjük sóval,
fehérborssal, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, reszelünk bele parmezánt, majd ha
az állaga már megfelelő, félretesszük kicsit pihenni. Akkor jó, ha nem is esik
szét, jó kis pogácsákat tudtok belőle formázni, de nem is túl lisztes. Közben a
fokhagymákat is megtisztítjuk, kés lapjával összenyomjuk, majd jó apróra
vágjuk, hozzáadjuk a kikevert tejfölhöz. A burgonyás-sütőtökös masszából kerek,
féltenyérnyi nagyságú, kb. 1 cm magas formákat alakítunk, majd forró olajban mindkét
oldalát aranybarnára sütjük. A fokhagymás tejföllel együtt tálaljuk!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése