A múlt év végén
készített konfitált pulykazúzából maradt még egy pár darab, ehhez szerettem
volna valamit készíteni, s így egy teljes fogást kreálni. A Wichatésztacsaládból választottam hozzá köretet, és a zúzát egy kis mustárral
egészítettem ki.
1 db abált
pulykazúza,
25 dkg csilis
tészta,
1 tk. mustár,
kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A csilis
szarvacska tésztát kifőzzük, leszűrjük. Az abált pulykazúzát kiszedjük
zsírjából, és egy serpenyőben kissé rápirítunk. Hozzáadjuk a mustárt, és néhány
pillanatig együtt pirítjuk. Tálaláskor a pulykazúzát a csilis tésztára
helyezzük, és meghintjük kevés reszelt sajttal.
Bor:
Jól illik hozzá
egy közepes testű, fűszeres, de nem túl testes vörösbor. Szekszárd emblematikus
vörösbora, a kadarka jó választás lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése