Beköszöntött a
május, nyáreleji hangulattal, finom ízekkel, illatokkal. Megérkezett
postaládánkba a magazin legújabb száma is, ráadásként meglepetéssel.
„…ha kíváncsi új
ízekre, különleges borokra, érdekes történetekre, ha nem sajnál némi időt
olvasásra és főzésre, akkor lapozzon bele új számunkba.
Miért költözött
Tokajba Zwack Izabella, holott élhetett volna Toscanában is? Miért nevezte el a
kutyáját Satöbbinek, és miért tette a vizsla képét első borospalackjára? Olyan
fontos a címke? Ipacs Géza grafikus szerint igen.
Cserna-Szabó
András legendás színésznőnk, Vizvári Mariska szakácskönyvéről ír, enyhe derűvel
kutakodva a múlt titkai iránt konyhában és színpadon. Az eredeti recepteket
Rosenstein Tibor és Róbert főzte újra. Ambrus Lajos az erdélyiek kedvelt
fűszernövényéről, a szerelemgerjesztő csomborról ír (a hozzá való étkeket
Gyurik Gábor, a pannonhalmi Viator étterem séfje készítette), Salamon Csaba
pedig annak járt utána, hogy áldás vagy átok-é a só. Sokat sózunk, vagy épp
eleget? És főként: melyik só egészséges és melyik nem? A sóval készült ételek
Segal Viktor keze nyomát dicsérik.
Májusi számunkban
olvashatnak még kucsmagombavadászatról, bemutatjuk a most nyíló Bábel étterem
séfjét, Lőrincz Györgyöt, a legjobb budapesti teraszokat, hiszen ilyenkor nincs
kellemesebb semmittevés (már aki megengedheti magának), mint lustán
elterpeszkedni a teraszok napos oldalán.
Közép-Európa ízei
című sorozatunkban ezúttal az erdők és szőlőhegyek között megbúvó Szlovénia
kerül terítékre, a mediterrán, alpesi és pannon konyha ötvözete a bledi
krémestől a krasi sonkán át a jeruzalemi borig. Étlapunkon ínycsiklandó
fogásokat találnak. Tengeri sóban pácolt lila hagyma, sókéregben sült hal,
citrusos karalábéleves, almás, zelleres tortelloni, kucsmagomba-, cakkumpakk és
karszt-vidéki jota leves, budai krémes, eperdzsem és Fedák torta, s néhány
elszánt ínyencnek a kedvencem: csomboros kecsege kelkáposzta-főzelékkel.”
Ja, és hogy el ne
felejtsük: a magazin előfizetői most meglepetés-ajándékot kapnak. „Vadat és
halat s mi jó falat” címmel megjelent a magazin dvd-je. A magyar ízeket
felölelő sorozat első része a vadételekkel foglalkozik. Élvezetes receptfüzet,
főzőműsor, mellékletben sok képpel, hasznos információval. Ne hagyjátok ki!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése