A cékla az egyik legkedveltebb zöldségünk! Sokféle képen ettük-készítettük
már, most azonban először került salátaként az asztalra. Érdemes minél többet
enni, annál is inkább, mivel most van a szezonja. Rendkívül egyszerű, de nagyon
ízletes kis fogás készülhet így, ami ráadásul a szemnek is kényeztetés.
Hozzávalók:
2 nagy cékla
40 dkg natúr joghurt,
só, fehérbors,
40 dkg natúr joghurt,
só, fehérbors,
pár karika újhagyma,
ha van, friss menta.
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd beletesszük a felkockázott céklát, néhány karika újhagymát, összeforgatjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A cékla gyönyörű rózsaszínre festi az öntetet.
A céklát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd beletesszük a felkockázott céklát, néhány karika újhagymát, összeforgatjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A cékla gyönyörű rózsaszínre festi az öntetet.
Tipp:
Jól illik bármilyen sült húshoz, tésztával is el tudjuk
képzelni. Magában, esetleg egy kis pirítóssal vagy kenyérrel igazán finom
vacsora. Ha van otthon friss mentátok, durvára vágva adhattok hozzá. Remek ízek
születnek így!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012: Szűzérmék sörmártással, zöldborsós tésztával
2011: Vida Péter, az Év Bortermelője 2011
2010: Légli Ottó a 2010-es év borásza
2012: Szűzérmék sörmártással, zöldborsós tésztával
2011: Vida Péter, az Év Bortermelője 2011
2010: Légli Ottó a 2010-es év borásza
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése