Ezt az ételt
annyira egyszerű elkészíteni, mint mondjuk megsütni egy omlettet vagy egy
palacsintát. Igen kevés időráfordítással isteni hideg előételt, esti vacsorát
készíthettek így Ti is. Nem kell hozzá sok alapanyag, nem is kell
túlbonyolítani, hiszen a cél az, hogy a lazac egyedi íze érvényesüljön.
Jó 20 dkg friss
lazac,
fél citrom leve,
fél narancs leve,
1 tk. kapor,
2 gerezd
fokhagyma,
1 ek. olívaolaj,
2 ek. tejföl, só,
bors.
A lazactatárhoz mindig
a lehető legfrissebb lazacot használjuk. Ha bőrős változathoz sikerül hozzájutni,
akkor ezt természetesen el kell távolítani. A lazac húsáról lefejtjük a bőrét,
ez csak az elején nehéz, egy idő után már kézzel is végezhető. Később felcsíkozzuk,
és úgy aprítjuk fel, hogy kb. 4*4 mm-es kockákat kapjunk. Ez persze nagyban
ízlésfüggő, van, aki a nagyobb, van, aki a kisebb darabokat favorizálja.
Hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát és a kaprot,
majd lefedve hűtőbe tesszük, úgy 2-3 órára. A fél citrom és narancs levét csak
az utolsó 20-30 percben nyomjuk rá, mert ez az idő bőségesen elég ahhoz, hogy
az ízek átjárják és a gyümölcsök levei kifejtik hatásukat, ezáltal a hal húsa szinte
megfő és kivilágosodik.
Pirítóssal és
kapros tejföllel meglátjátok, isteni!!!
2013: Kantoni rizstészta wokban
2012: Ropogós bőrű lapocka
2011: Jamie főzőiskolája
2013: Kantoni rizstészta wokban
2012: Ropogós bőrű lapocka
2011: Jamie főzőiskolája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése