Menüpontok

2013. január 8., kedd

Keleties zöldségfasírt

Úgymond "veganapot" tartottunk a közelmúltban. Párom alkotni készült, mégpedig ezt a bemutatásra kerülő zöldségfasírtot gondolta ki ebédnek. Nem tiltakoztam, hisz jó néha ilyen ételeket is fogyasztani, különösen akkor, ha esetleg besokallnátok a sok ünnepek alatti húsevéstől.

Hozzávalók:
kb.30 dkg zöldség
/sárgarépa, borsó, brokkoli, újhagyma,
kaliforniai piros paprika, kukorica/ vegyesen,
3 db közepes burgonya, 2 tojás, 2 ek. vaj,
2 kk. kurkuma, só, fehérbors, szerecsendió.

Elkészítés:
A zöldségeket vajon, egész kevés folyadék hozzáadásával megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, pici kurkumát adunk hozzá. Közben három közepes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. Ezeket egy keverőtálban összekeverjük, szerecsendióval ízesítjük, hozzáadunk két tojást is, s ha túl lágynak érezzük, akkor egy kicsi kukoricaliszttel hintjük meg. Kézzel pogácsákat formázunk, majd nagyon kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük! 


Tipp:
Fokhagymás tejföl nagyon kell mellé, és mi még koktélparadicsomból, olívaolajból és balzsamecetből salátát is készítettünk hozzá! Pazar volt!!!

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika