Menüpontok

2013. december 27., péntek

Kecskesajtos-gránátalmás saláta

Egy jó saláta bármikor, bármilyen évszak üdítő lehet. Mi legutóbb most a viszonylag sűrű, ünnepi, húsos napok után kívántunk rá. Apropóját adta, hogy a múlt pénteki piacnapon igazi, friss, pár hetes érlelésű házi kecskesajtot találtunk. Mindössze negyed óra alatt, bárki összehozhatja.

Kell hozzá:
30 dkg kecskesajt,
1 gránátalma,
1 narancs,
2 marék madársaláta,
1 tucat koktélparadicsom,
1 marék rukkola,
só, frissen őrölt bors
olívaolaj.

A gránátalmát kimagozzuk, a narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, majd megfelezzük. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, majd az eddig felhasznált hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük. Ha van időtök, tegyétek hűtőbe, így még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor a madársalátát és a rukkolát frissen adjuk hozzá, hogy roppanós maradjon, a juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a salátára halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Friss, lenmagos bagettel ettük!


Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika