Menüpontok

2012. augusztus 24., péntek

Halfasírtgolyók csípős paradicsomsalsával

Egy aktuális vendégváráshoz kellett rögtönöznünk legutóbb. Ezek a hozzávalók a hűtőben és a spájzban lapultak, így viszonylag hamar össze lehet hozni ezt a kis előételt. Persze legjobb ezt nyáron készíteni érett paradicsomból, friss újhagymából, zöldpaprikából és illatos bazsalikomból…


A halfasírthoz:
2 db natúr olívaolajos tonhalkonzerv,
1 tojás, fehérbors, só, 2 gerezd fokhagyma,
1 kk. fűszerpaprika, zsemlyemorzsa.

A salsához:
4 közepes paradicsom, 2 db kápia paprika,
2 szál újhagyma, bazsalikom, 1 db zöldpaprika,
1 ek. olívaolaj, só, őrölt bors.

A paradicsomokat és a paprikákat apró kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Hozzátesszük az olívaolajat, ízesítjük sóval, borssal és a csípős zöldpaprikát is beleszeljük, jól összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, hogy hűljön-érjen.
A tonhalakat villával kissé összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a fokhagymákat belereszeljük, ízesítjük sóval, fehérborssal. Meghintjük kevés fűszerpaprikával, és zsemlyemorzsával együtt kikeverjük, olyan állagúvá, hogy fasírt masszát kapjunk. Golyókat formázunk és olajban kisütjük, majd, ha kivettük, a felesleges zsiradékot konyhai törlőn felitatjuk.
A kisült golyókat hurkapálcikára húzzuk, a salsát kis tálkába vagy üvegkehelybe tesszük, a tetejére apróra vágott csípős zöldpaprikát szórunk, és együtt tálaljuk. Ideális előétel, vendégváráshoz, borozgatáshoz, beszélgetéshez.

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika

(Ha tetszett a cikk vagy kedveled a blogot, kérjük szavazz ránk a Goldenblog versenyen. Katt a linkre, aztán a Gasztroblogok kategóriában ki kell választani a Culinaricumot.)  Itt:
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx
Előre is köszönjük! :-)