Menüpontok

2012. március 5., hétfő

Böjti saláta

Egyszerű, rohanós hétköznapokra szeretném ajánlani a mostani bejegyzést. Nem kell hozzá nagy szakácsbravúr, egyszerűen jó alapanyagokra van szükség, némi kísérletező kedvre, s csupán egy kis tapasztalatra, hogy az ízek passzoljanak. Ráadásul ne feledkezzünk meg a böjti időszakról sem, ez pedig még egy ok lehet arra, hogy kipróbáljátok.

Adott egy hétköznap dél, mikor majdhogynem üres a frigó, nem készítettünk előre semmit, és másnapról sem maradt valami finomság. Van viszont néhány alapanyag, melyből megpróbálunk összehozni valami finomat. Valahogy így született meg a mostani saláta is. 


Volt egy kis pácolt hering, némi füstölt pulykasonka, egy kis natúr joghurt, alma, gránátalma, csíra és a fűszerek. Az elkészítése mindössze öt percbe telik. A tálba joghurtot öntöttem, melyet előzőleg egy egész kis sóval és borssal kikevertem. Ebbe tettem bele a felszeletelt pácolt heringet a marinált hagymával együtt. Jöhetett mellé az ugyancsak felaprított alma, rá a felcsíkozott füstölt pulykasonka, a gránátalma, és még egy kis ropogtatnivaló, ez esetben a lucernacsíra. Lehet akár magában is fogyasztani, de némi pékáruval együtt lehet tökéletes a hatás.

Tipp: Amint látjátok, nincs köbe vésett recept, az alapanyagok sem fixek, lehet ezt bármivel, bárhogy variálni. Ha nincs otthon gránátalma és csíra, tehettek rá tökmagot, diót, mandulát vagy akár mogyorót is. Ha nincs alma, de van zöld-vagy jégsaláta az is tökéletesen illik a képbe.
Jó kísérletezést!