Menüpontok

2014. május 8., csütörtök

Káposztás-gombás csusza

Végtelenül egyszerű, de ugyanakkor igen ízes étel következik most. Azt is elárulhatom – ettől tán csak érdekesebb az egész , hogy igazából, mint már oly sokszor: ez is véletlen műve lett. Nagyon gyorsan elkészíthető, ha pedig ismét csak a befektetett energiát és a végeredményt nézzük, akkor igencsak jól járunk a végén.


Hozzávalók:
1 csomag csuszatészta (200 g), 
egy doboz csiperkegomba (300 g), 
egy jó marék savanyú káposzta, 
három szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 
2 csipet tárkony, 3 csipet só, frissen őrölt bors, 
kevés cukor, 2 csipet szerecsendió, 
kevés köménymag, 2 babérlevél, meg vagy 3 evőkanál zsír.

Így készítsétek...
Egy fazékba vizet tettem fel főni, közben pedig elkészítettem a mártás-ragu alapját. A zsíron jól megpirítottam az előzőleg felkarikázott újhagymát, fokhagymát, majd rádobtam a savanyú káposztát, a babérlevelet is, innentől viszont már minden párolódott. A készülő alapot ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, és egy egész kevés cukorral. Rövid párolás után hozzáadtam a felaprított csiperkegombát, a köményt, a tárkonyt, végül a szerecsendiót.
Az időközben felforralt vízben kifőztem a csuszatésztát, leszűrtem, a serpenyőbe tettem, és jól összeforgattam a mártásos raguval. Aki szereti, apríthat rá egy kis csípős paprikát, de lehet tejföllel is fogyasztani.
Mindössze húsz perc munka, de jóval hosszabb élvezet! :-)

2013: Medvehagymás bucik
2012: Paradicsomos-medvehagymás tészta
2011: Pezsgő a Kárpát-medencében