Menüpontok

2013. július 12., péntek

Balaton 2013. Ízek, borok, emberek.

A Magyar Konyha nyári számához minden olvasó kézhez kapja a Balaton 2013 Gasztronómiai útikalauzt, amely 170 címet tartalmaz a Balaton körüli vendéglátóhelyekről, borászatokról, termelőkről. Fontosságát hangsúlyozva mi külön is foglalkozunk vele, ezzel is szeretnénk felhívni rá a figyelmet!

„Hat régióra osztottuk a Balaton vidékét. Keszthely és Badacsony környéke, Káli-medence, Tihany és Balatonfüred, Veszprém környéke, Siófok és környéke, Balatonboglár és Lelle környéke. Top 10-es listák, éttermek, borászatok, lángossütők, halsütők, cukrászdák, fagyizók, csárdák. A legjobb termelői piacok. Gasztronómiai érdekességek a Balaton körül. Források, löszpincék, sajtműhelyek, kecskefarmok, pékségek. A legszebb kilátással bíró retro presszó, Oszi bácsi keszegsütődéje és a széplaki lángos. Veszprém elegáns éttermei, badacsonyi és Dél-balatoni borászok pincészetei” és még sorolhatnánk a fejezeteket.

Igazi hiánypótló összeállítás, melyet mi magunk is próbára teszünk majd. Pont ez a lényege: ha a kezetekbe kerül, Ti is bátran használjátok, s „ellenőrizzétek” a kalauz információit.