Menüpontok

2013. szeptember 14., szombat

Brokkolis penne fokhagymás-kapros mártással

Finom kreatív, könnyű kis ebéd vagy vacsora lehet a most bemutatásra kerülő étel. Szinte egész évben lehet készíteni, de szerintem, ha most főzitek, amolyan késői nyarat idéző fogássá lehet az asztalotokon.

Kell hozzá:
fél kiló penne,
egy kisebb fej brokkoli,
2dl natúr joghurt,
kevés friss kapor,
friss petrezselyem,
1 nagy gerezd fokhagyma,
só, fehérbors.



Készítés:
A tésztát szokásos módon megfőzzük, a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben, rövid ideig főzzük, (blansírozzuk) fontos, hogy roppanósága megmaradjon. Amíg a tészta fő, elkészítjük az öntetet. A fokhagymát amennyire csak lehet, apróra vágjuk, hozzáadjuk a natúr joghurtot, ollóval kevés friss kaprot aprítunk bele, sózzuk, fehérborssal fűszerezzük és simára keverjük. Tálaláskor a kifőtt pennéhez adjuk a brokkolit, a mártást, és finoman összekeverjük. Kevés friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Tipp:
Ha valaki még gazdagítani szeretné az ételt, szórhat rá reszelt sajtot. Természetesen fehérbor dukál az ételhez, mint oly sokszor most is jó választás lehet egy karakteresebb olaszrizling, mondjuk a Balaton-felvidékről.

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika