Menüpontok

2013. június 10., hétfő

Kedvenc túrós palacsintánk

Szombaton kirándultunk, szabadtéren szalonnát, csirkét és krumplit sütöttünk. Vasárnapi ebédből nem csináltunk nagy hajcihőt, csak egy kis palacsintát sütöttünk. Szerintünk ezt az édességet mindenki szereti. Telnek-múlnak az évtizedek, de a túrós palacsinta, örök! Mi nagyon kedveljük ezt a változatot, melyet persze akkor a legjobb készíteni, amikor a gyümölcsnek szezonja van!


Palacsinta:
20 dkg búzaliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
só, cukor, tej, 2 egész tojás,
szódavíz.

Töltelék:
30 dkg tehéntúró,
1 nagy doboz zsíros tejföl,
4 ek. szőlőcukor,
1 zacskó vaníliás cukor.

Ragu:
1 doboz eper,
1-2 ek. szőlőcukor,
pici vaníliás cukor,
reszelt citromhéj.


A palacsinta tésztáját összeállítjuk, majd egy jó fél órát pihentetjük. Közben lekeverjük a túrótölteléket és az eperragut. Az epret összevágjuk, és megszórjuk szőlőcukorral, vaníliás cukorral. Picit levet ereszt, de ez most pont jó így!!!
Forró serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük a túrótöltelékkel. Az epervelőt hozzá kínáljuk, a leve is isteni, ahogy rácsorog a 
palacsintára! Nekem nagyon ízlik, ha egy pici reszelt citromhéjat is szórok az epervelőre, de ezt nem mindenki szereti, úgyhogy tegyétek és egyétek kedvetek szerint!

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika