Menüpontok

2015. május 23., szombat

Lazac-wok szójacsírával és roppanós zöldségekkel

Az alábbi ételt néhány hónappal ezelőtt egy ázsiai étteremben sikerült megkóstolnunk. Tulajdonképpen rém egyszerű, csupán az előkészületek igényelnek egy kis időt. Ezután maga az elkészítés pikk-pakk megvan, és máris lehet élvezni az ízeket!

Kell hozzá:
- 40 dkg lazacfilé,
- fél-fél zöld, piros és sárga kaliforniai paprika,
- 1 fej lilahagyma,
- 1 marék szójacsíra,
-1 kevés szójaszósz,
- olaj.

Elkészítés:
A lazacfilét feldaraboljuk, nagyjából úgy, hogy 2-2 cm-es darabokat kapjunk. A kaliforniai paprikákat vágjuk félbe, majd ugyanakkora, darabokra, mint a halat. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, pár csepp zsiradék, óvatosan keverjük össze, majd mehet a hűtőbe, mondjuk egy fél napra.
A sütéskor vegyük elő a wokot, kenjük ki vékonyan olajjal, majd forrósítsuk fel annyira, hogy szinte füstöljön! Ezután egyszerre tegyük bele a hűtőben pihentetett alapanyagokat. Hirtelen pirítsuk meg, tegyünk hozzá kevés szójaszószt és a legvégén egy marék szójacsírát.
Az egész ne tartson tovább 1-2 percnél! 
Vigyázat, ha elkészül és megkóstoljátok, könnyen bele lehet szeretni!!! 

2014: Laskás szűz
2013: Erdőkerülők ebédje
2012: Hús, spárga, de legfőképpen hajdina
2011: Fröccs