Menüpontok

2013. október 9., szerda

Parajos-ricottás galuska

Itália földjén kedvelt párosítás a paraj és a ricotta. Ezek közül is kiemelkedik a gnocchis változat (Gnocchi di ricotta e spinaci). Ám mi van akkor, ha nagy vonalakban meghagyjuk az alapokat, de kicsit csavarunk a dolgon? Ismét egy kis kísérletnek indult a dolog, a végeredmény pedig minket is meglepett!

Hozzávalók 4 fő részére
25 dkg paraj (fagyasztott),
2 gerezd fokhagyma
25 dkg ricotta
2 ek. tönkölyliszt
2 tojás, só, bors,
1 ek. vaj,  10 dkg kukoricadara,
frissen reszelt szerecsendió.

Készítés:
A parajt felolvasztjuk, hozzáadjuk a kukoricadarát, a ricottát, a tojásokat, a fokhagymát, ízesítjük szerecsendióval, sóval, borssal, majd szórjuk bele a lisztet is. Alaposan összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Vizes kezünkkel formázzunk ovális galuska-formákat, egy nagy lábasba tegyünk fel vizet forrni, sózzuk meg. Amikor már forr, vegyünk vissza a hőből, hogy csak gyöngyözzön a víz. Ekkor több adagban főzzük ki a galuskákat. Mikor már kb. 1 perce feljöttek a víz felszínére, vegyük ki őket, és tartsuk melegen.

Tálalás:
Melegen adjuk fel, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg frissen őrölt borssal és hintsük még meg füstölt sajttal, valamint vajban pirított csiperkével is köríthetjük. Lehet hozzá pirítani egy szelet bacon szalonnát is, ebben az esetben el lehet hagyni a sajtot, viszont jól megy hozzá egy kis rukkola. A friss paradicsom-saláta mindkét esetben jól csúszik mellé. Mi kétféle módon is tálaltuk…