Menüpontok

2011. szeptember 6., kedd

20. Borfesztivál a Várban!

A hazai bor és gasztronómiai életben bizony kevés sikertörténettel találkozhatunk. Sok remek kezdeményezés indult és bukott el az elmúlt húsz esztendőben, de a Budavári Borfesztivál, úgy tűnik, mindent túlél. Volt idő, mikor megkongatták „feje” felett a harangokat, de kitartással, sok jó kezdeményezéssel, mára a hazai boros élet megkerülhetetlen szereplője lett.


Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében. A 20 éve elindított szekér nemhogy gurul, de megállíthatatlanul száguld, csak győzzünk utána szaladni!




Rátok is vár a felejthetetlen élmény: több ezer bor, szívhez szóló ritmusok és dallamok, nagyszerű produkciók, ízek és illatok bódító kavalkádja, festői szépségű környezet, sok-sok barát és ismerős, emberek, arcok, mosolyok, mindez 2011. szeptember 7-11-ig. Ha mindez nem elég ok arra, hogy együtt ünnepeljetek a hazai boros élet színe-javával, akkor íme még néhány hívó szó, amelyeknek biztosan nem lehet ellenállni. De miért is kellene?
Franciaország a díszvendég, sztárparádé a színpadon, a csirke osztrigája, ajándékok-meglepetések, fotókiállítás az elmúlt 20 évről, rengeteg játék, borbíráló tréning, ingyenes wifi, kreatív gyereksarok, szüreti kavalkád, nagy szülinapi tortázás és pezsgőzés…


További információk: www.aborfesztival.hu