Menüpontok

2012. december 10., hétfő

Csokis-banános muffin

Kissé rákaptunk mostanság a muffinra! Mindhárman szeretjük, reggelire, ebéd után vagy akár még vacsorára is. Egy pohár tejjel szerintem különösen finom, főleg ébredés után! Párom ezúttal úgynevezett bögrés változatot készített. 
A közelgő karácsonyi ünnepekre is ideális desszert lehet, így elkészítését melegen ajánljuk !!! :-)

Hozzávalók:
20 dkg étcsoki,
15 dkg vaj,
2 bögre liszt,
2 tojás,
fél bögre cukor,
2 db banán,
fél bögre narancslé,
1 ek. sütőpor,
csipet só.

Elkészítés:
Egy edényben vizet melegítünk, egy üvegtálat helyezünk rá, melybe beletesszük a vajat és a csokit, aztán a gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral együtt habosra keverjük, hozzáadjuk a narancslevet, a még langyos vajat, csokit és a felkockázott banánt. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és az alapanyagokat összekeverjük.
A sütőt 175 fokra (4-es fokozat) előmelegítjük, és az elkészült masszát belekanalazzuk a muffin-tepsibe (sütőbe, formába), majd kb.20-25 perc alatt megsütjük. Nagyjából egy tucatot tudtok így készíteni.

Ételkörnyezet: Stefán Mónika