2014. március 22., szombat

Medvehagymás-paradicsomos tészta

Az egész medvehagyma-szezon, szerintem legfantasztikusabb étele következik. Engem pont az egyszerűségével nyert meg, hiszen max. 3 féle alapanyag és csak igen kevés idő-ráfordítás kell hozzá, ráadásul remekül illeszkedik a böjti időszakba is. Azért is érdekes, mert egy példa arra, hogy lehet a fokhagymát kiváltani a friss medvehagymával. Kár, hogy ilyen formában max. egy hónapig lehet élvezni :-) Nem is húzom az időt, jöjjön a lényeg!

Adjatok hozzá...
25 dkg tojásos-házi szélesmetéltet,
2 csokor friss medvehagymát,
4 dl házi paradicsomlét,
3 ek. olívaolajat,
sót, borsot, cukrot.
(2 főre bőséges ebéd vagy vacsora lesz belőle :-))

Készítés...
Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, majd rögtön hozzá is tesszük a paradicsomlevet. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, pár perc után pedig beletesszük a csíkokra vágott medvehagymát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd a kifőtt házi tésztára merjük. Reszelt sajttal, vagy sajtforgácsokkal gazdagítva fogyasszuk!

Tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika