Ez az első étel, amit az abált pulykazúzából
készítettem. Amolyan hétköznapi, őszies
fogás, rövidebb levű főzelékként is értelmezhető, a zúza pedig egyfajta
feltétként funkcionál. Kissé rusztikus, de igazán ízes fogás.
Kell hozzá:
40 dkg fehérbab,
1 babérlevél
4 db felezett, abált pulykazúza,
só, fehérbors,
1 tk. tárkonyecet,
kevés oregánó.
Elkészítés:
A babot beáztatjuk, másnap babérlevéllel együtt
feltesszük főni. Nagyjából félig főzzük, majd egy serpenyőben, leheletnyi zsiradékkal, kevés sóval,
fehérborssal, néhány friss levél oregánóval és a tárkonyecettel együtt készre pirítjuk.
A korábban elkészített és befőttesüvegben eltett
pulykazúzát kivesszük, és egy serpenyőben enyhén rápirítunk. Ha kész két-három
darabra vágjuk, majd a pirított bab tetejére helyezzük, együtt tálaljuk!2012: Kétéves a Culinaricum!
2011: Márai a magyar borról
2010: Csicsókapüré Indiára hangolva