Menüpontok

2014. február 22., szombat

Rizses csirke naranccsal és vörös áfonyával

Sült csirkecomb volt nálunk minap, amit a párom készített. Biztosan éreztétek már Ti is úgy, hogy másnap már van egy jellegzetes mellékíze a csirkének. Ezt én nem kifejezetten kedvelem, többször is próbáltam valami olyat készíteni, amivel ezt mérsékelni lehet. Teljesen véletlenül most sikerült, ráadásul plusz öröm, hogy ez egy kreatív maradék felhasználás.  

Elkészítés:
Volt három darab alsó csirkecomb a hűtőben. Ezeket még hidegen megszabadítottam a csontos-porcos részektől. Egy nagyobb narancsot megpucoltam, a gerezdeket pedig kisebb kockákra vágtam. Egész kevés vajat hevítettem a serpenyőben, és erre dobtam a csirkehúst. Rövid ideig magában pirítottam, majd hozzátettem a narancsot és a vörös áfonyát. Az eddig piruló hús ezután kicsit párolódott, a legvégén pedig hozzákevertem az ugyancsak maradék rizst. Finom, rendkívül ízes, kreatív egytálétel született!

Bor:
Ehhez a fogáshoz nagyon jól illik egy kis természetes maradékcukorral bíró félszáraz, félédes fehérbor. Mátraalja és Tokaj-hegyalja remek nedűket kínál ebben a kategóriában.