Menüpontok

2011. november 19., szombat

Egy éves a Culinaricum!

Pár nap múlva új megjelenéssel, s reményeim szerint a jövőben még nagyobb intenzitás, még több tartalom tervezgetésével készülünk megünnepelni blogunk első születésnapját! Egy esztendő nem sok egy gasztroblog életében, főként, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi hasonló témájú oldal működik a neten. Szinte naponta jelentkeznek újak, esetleg tűnnek el, vagy függesztik fel tevékenységüket. Egy kis áttekintéssel szeretném lezárni az első esztendőt, fogadjátok szeretettel!

Nézettségi adatok 2010 november- 2011november

Bár egy gasztro-oldal elindítását már 2009 őszétől tervezgettem, az érdemi lépést mégiscsak tavaly november közepén tettem meg. Az internetes aktivitásba, egy oldal napi üzemeltetésébe már korábban sikerült belekóstolnom, ezért nem mondhatom azt, hogy teljesen gyakorlatlan voltam a téren. Első posztom 2010. november 18-án jelent meg, Roquefort - a nemespenész dicsérete címmel. Azóta közel százharminc írás, több mint százezer karakter terjedelmű szöveg, több száz fotó jelent meg az oldalon, s az olvasók köre is napról-napra terebélyesedik. Az indulást követően elég nagy volt az érdeklődés, ez azonban januárban mélypontot ért el. Mivel az oldal egyelőre csak hobby, ezért ebben az időszakban egyszerűen nem tudtam annyit foglalkozni vele, mint manapság. A rendszeresség, úgy április-május környékére tehető, azóta egy-két kisebb ingadozást kivéve folyamatosan emelkedik a nézettség. Nem tagadom, hogy amióta az egyik leglátogatottabb közösségi oldalon is elindult a Culinaricum aloldal, jóval egyszerűbb, gyorsabb a fejlődés. Nagy örömömre, itt már külön csoport is létezik, barátaink pedig napról-napra egyre aktívabbak.

A nézettségi adatok szerint a Top 10 ország, ahonnan megtekintették a blogot:

Magyarország
15 792
Ausztria
361
Egyesült Államok
343
Németország
200
Románia
188
Szlovákia
124
Spanyolország
66
Egyesült Királyság
50
Franciaország
36
Oroszországi Föderáció
29

E rövid leltár után újra szeretném megköszönni, hogy időt szántatok a blogra. Amiben úgy érzem fejlődésre, változásra van szükség, az a hozzászólások területe. Ebben bőven van mit fejlődni, s mindenkit csak arra biztatok, hogy kommenteljetek gyakrabban, mert ezzel nem csak magatoknak, hanem másoknak is lehetőséget adtok, hogy gondolataitokat, tapasztalataitokat megismerhessük, és ezekből fejlődjünk. Mindenkinek nagyon köszönöm!