Menüpontok

2011. február 9., szerda

Kétkedéssel a mikrohullámról…


Az alábbi sorokat néhány napja juttatta el hozzám egyik ismerősöm. Bevezetésül azonnal hozzáteszem, hogy nem vagyok mikro-párti! Lehet annak már vagy hat esztendeje, hogy otthoni mikrónk felmondta a szolgálatot, és valahogy azóta mellőztük a használatát, és ma már egyáltalán nem hiányzik. Ezért is olvastam érdeklődve a lenti sorokat, habár van néhány része, amit kétkedéssel fogadtam. Azért adom közre, mert szeretném megtudni, Ti hogyan vélekedtek a mikró használatáról, illetve a leírtakról.

„A mikrohullámú sütő használata életveszélyes az emberiségre!

Szakemberek elvégezték a következő kísérletet: vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben, majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki. A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre. Hogy mire nem, azt a lenti levélben olvashatjuk. Lehet benne némi igazság.

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé teszi magát.

Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket! A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:  A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján tovább adódik az emberi szervezetnek.

Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.
Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center ) kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy nem szabad műanyag edényben ételt melegíteni a mikrohullámú sütőben, csakis kerámiaedényeket, illetve edzett üveget lehet használni, mert a műanyag és az ételben lévő zsír keveredése a hő hatására egy dioxin nevű anyagot vált ki, ami rákot okoz, főleg mellrákot. A dioxin nagyon mérgező anyag, ami a sejteket támadja meg, az étel tetejére pedig nem a műanyag edény fedelét kell tenni, hanem egyszerű papírtörülközőt.”

Hát várnám a hozzászólásokat…