Menüpontok

2014. december 29., hétfő

Citrusos csirke gombával és kesúdióval

Csirkemellet és combot sütöttem a múltkor. Nem is én lettem volna, ha nem azt mondom: jó, de dobjuk fel valamivel, legyen egy kicsit különleges. Hát így sikerült, nekem igazán ízlett!

Kell hozzá:
2 db csirkecomb,
2 db csirkemell,
1 nagyobb citrom,
1 nagyobb narancs,
20 dkg csiperke gomba,
2 ek. kesudió, 
2. ek. olívaolaj,
15 dkg vaj, só, bors, .

Elkészítés:
A csirkemellet és combot egy nejlon tasakba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá kevés vajat. A citrom és a narancs levét kinyomjuk. A fele mennyiséget a a zacskóba öntjük, a másik felét félre tesszük. A zacskót lezárjuk, az alapanyagokat jól belemasszírozzuk a csirke húsába. Ebben a pácban hagyjuk legalább egy délelőttöt.
Ha a hús már eleget pácolódott, kivesszük, és egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Hozzá tesszük a maradék vajat, kevés olívaolajat, és alufóliával befedjük, közepes lángon sütni kezdjük. Nagyjából félidőben beletesszük a gombát és a kesudiót, beleöntjük a maradék citrom és narancslevet, majd vissza a sütőbe. Ha már eléggé puha, lekerülhet róla a fólia, hogy hadd piruljanak a szeletek. Egy negyed óra múlva már kész is a citrusos sült csirke

2013: Kecskesajtos-gránátalmás saláta
2012: Szilveszteri borsópüré szalonnás katonákkal
2011: Karácsonyi Menünk 2011