Menüpontok

2011. július 6., szerda

Nyári hűsítő gasztrolap

A Magyar Konyha összevont, nyári száma a napokban került az újságosokhoz. Központjában a Balaton, a halak, a kézművesek és persze a nyár! Még nem késő beszereznie annak, aki a tó partjára vagy környékére tervezi nyaralását.

A magazin rögtön a legjobb balatoni étterem bemutatásával, tulajdonosával és konyhafőnökével készült beszélgetéssel kezd. A jólértesültek már tudhatják, aki pedig nem, annak elárulom, a balatonszemesi Kistücsökről van szó. Alapanyagok tekintetében most a hal viszi a prímet. Megtudhatjátok, hogy melyek a leghíresebb balatoni halak, és nem utolsó sorban azt, hogyan is kell elkészíteni őket és szellemes írást találhattok a halászléről, mely az egyik legnagyobb hungarikumunk.
30 hűsítő nyári recept, élén az uborkával a cukkinivel, hogy még jobban fokozzam a vágyat, s ha ez még mindig nem elég, elolvashatjátok a legjobb halsütők, éttermek és cukrászdák listáját a tó körül.
A borbarátoknak jó szívvel ajánlom a Konyári Jánossal készült beszélgetést, a fröccs kultúrájával foglalkozó írást, de jó tippeket találhattok benne balatoni borokról is. Különösen érdekes és tanulságos a csopaki Tamás pince tulajdonosaival készült beszélgetés.
Nekem személyesen is nagy élmény volt olvasni a Káli-medencével és környékével foglalkozó vagy tíz oldalt, mely bevallhatom, a kedvenc helyem Magyarországon. Legyen az bor, sajt, pékáru, húskészítmény, úgy érzem ez a vidék páratlan a maga nemében, és akkor a természeti szépségekről, a tájról, az őshonos állatokról még nem is szóltam.
Jó kis olvasmány, tele hasznos tippekkel, mely élvezetessé, és nem utolsó sorban tartalmasabbá teheti a nyarat.