Menüpontok

2013. május 20., hétfő

Laskás-brokkolis csirkeragu

Csak vacsorára akartam összeütni valami meleg ételt. Pofonegyszerű nagyon gyorsan összehozható fogás, bárki megcsinálhatja, mégis úgy gondoltam megosztom veletek. Hiszen sokan vagyunk úgy, hogy nem akarunk fél napokat agyalni valami egyedi recepten, kombináción. Egyszerűen egy fárasztó nap után, csak örömfalatozásra vágyunk!

Kell hozzá:
Fél csirkemell filé,
40 dkg laskagomba,
fél kg brokkoli, 1 mk. húsleves,
1 nagy fej paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl, só, bors,
5 dk vaj, 2 ek. olívaolaj.

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket felszeltem, serpenyőben vajat és olívaolajat olvasztottam, ezen kezdtem el pirítani. Eközben a csirkemell filét csíkokra vágtam, majd a piruló fokhagymához adtam, együtt tovább pirítottam őket. A laskagombát egész kevés vízzel jól átmostam, majd feldaraboltam, a raguhoz adtam, fűszereztem sóval, borssal. A gomba elég sok levet ereszt, ezt mindenképpen hagyjuk elpárologni, s ezután egy merőkanál jóízű húslevessel engedjük fel. Amíg a ragu készülődik, tisztítsuk meg a brokkolit, s egy külön lábosban főzzük félpuhára, utána szűrjük le.
A raguhoz adjuk a nagyobb kockákra vágott paradicsomot, s végül tejföllel kicsit behabarjuk. Amikor már teljesen kész, csak akkor keverjük hozzá a brokkolit, az a cél, hogy roppanós maradjon.

Köret-tipp:
Mi csak egyszerűen kenyérrel ettük, de illik hozzá a kuszkusz, a bulgur, a párolt rizs, a főtt burgonya, sőt akár a tészta is. Ha tehetném, és legközelebb enném, egy jó kis hagyományos csuszát készítenék mellé. 

2011-ben írtuk: Fröccs