Menüpontok

2015. december 6., vasárnap

Sütőtökös pogácsa Grana Padano sajttal

Többször készítettünk már zöldségpogácsát, vagy más néven tócsnit, tócsit, cicegét –és ki tudja hány neve létezik ennek az ínyencségnek. Mivel szezonja van, most főként sütőtököt használtunk, amit kevés Grana Padano sajttal egészítettük ki. Igazi kényeztető fogás, ráadásul napszaktól függetlenül lehet enni. Olyan rájárós!

Hozzávalók:
40 dkg sütőtök,
3 közepes burgonya,
1 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
tönkölyliszt, Grana Padano,
tejföl, só, fehérbors.


Készítés:
A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, lereszeljük. Ízesítjük sóval, fehérborssal, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, reszelünk bele Grana Padano sajtot, majd ha az állaga már megfelelő, félretesszük kicsit pihenni. Akkor jó, ha nem is esik szét, jó kis pogácsákat tudtok belőle formázni, de nem is túl lisztes. Közben a fokhagymákat is megtisztítjuk, kés lapjával összenyomjuk, majd jó apróra vágjuk, hozzáadjuk a kikevert tejfölhöz. A burgonyás-sütőtökös masszából kerek, féltenyérnyi nagyságú, kb. 1 cm magas formákat alakítunk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fokhagymás tejföllel együtt tálaljuk! 


Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika