Menüpontok

2015. június 19., péntek

Szerelmem, Cupcake! - csészetorták díszmagyarban

A T.bálint kiadó nemrégiben egy sokak érdeklődésére számot tartó könyvvel jelentkezett. Horváth Judit: Szerelmem, Cupcake! - csészetorták díszmagyarban. A könyv érdekessége és egyben különlegessége, hogy a szerző klasszikus magyar sütiket készít cupcake formában, ami meglehetősen újszerű és egyedi a magyar gasztronómiai palettán.

A jelenleg Angliában élő szerző könnyedén és gyorsan elkészíthető, látványos és mennyei csészetortácskái (cupcake-jei) mindenkit meghódítanak: sorra nyeri a rangos versenyeket, kupákat a leghíresebb magyar sütemények cupcake-re való átültetésével, receptjei számos angol lapban jelennek meg rendszeresen, népszerű, angol nyelvű blogja, a juditbakes.com ízelítőül szolgál ennek a gyönyörű kis könyv-ékszernek a tartalmát illetően is. Első magyar nyelvű süteményes könyvében így vall magáról és szenvedélyéről:

 „Ha cupcake-függőségemről és szenvedélyemről védőbeszédet kellene tartanom valaha is, az valahogy így hangoznék: Judit vagyok, cukrász és imádok sütni. A sütés számomra nemcsak afféle hobbi, hanem az örökségem. Sütök, mert élvezem, de főleg azért, mert a lényem elválaszthatatlan részévé, szinte a „természetemmé” vált. És sütök az illatokért, az ízekért, ami pedig a sütés elválaszthatatlan része, azaz „természete” – és az emlékekért, amiket felidéz: az otthon, a szeretet, a család múltbéli és jelen idejű emlékét. Az érzések nosztalgiája gyakran motivál az emlékek felidézésére, és olyankor máris többet kívánok, mint az illatok és ízek emléke: az illatokat és az ízeket frissen akarom. Ez az összetett „szenvedély” irányít minduntalan a konyhába.

Judit vagyok, cupcake-mániás. Mint mindenki más élete, az én mindennapjaim is tele vannak kérdésekkel, ám az én életemben a cupcake a válasz. Meggyőződésem, hogy egy remekbe szabott csészetortácskával – hacsak egy kicsit is – minden jobbá tehető.”

A könyvet az alábbi linken tudjátok megrendelni:
http://www.tbkiado.hu/szerelmem-cupcake-el%C5%91rendel%C3%A9si-akci%C3%B3