Menüpontok

2012. február 15., szerda

Egyszerű töltött cukkini

A cukkini az egyik kedvenc zöldségünk! Lehet enni télen-nyáron, ráadásul jóízű, rendkívül sokoldalúan elkészíthető alapanyag. Ezúttal egy egyszerű, könnyen megalkotható, akár önmagában, vacsorára is fogyasztható ételt készítettem belőle.


Kell hozzá (2főre):
2 db cukkini,
10 dkg füstölt-főtt tarja,
10 dkg ementáli sajt,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors

Így készítettem:
A cukkinikat hosszában félbe vágtam, a belsejét egy kanál segítségével kivájtam. A fokhagymát felaprítottam, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítottam. A cukkini belsejét és a tarját úgyszintén összevágtam, a serpenyőbe tettem, ízesítettem sóval, őrölt borssal és egész enyhén megpirítottam.
A kivájt cukkinikat megkentem egy kis olívaolajjal, egy tűzálló tálba tettem, belehalmoztam a megpirított „ragut”, majd 200 fokon 10-15 percig sütöttem. Mielőtt lezártam a sütőt, az ementáli sajtból kis lapokat szeltem, s ezzel beborítottam a zöldséget. 8-10 perc alatt szépen ráolvad-megpirul a sajt, és már lehet is fogyasztani!

Tipp: Közepesen testes száraz fehérborral vagy egy fűszeres rozéval együtt tökéletes hatást érhettek el, de illik hozzá a búzasör is!