Menüpontok

2014. január 3., péntek

Laskagombás szavacska-tészta

Gombaragu, kis párolt zöldség, bő negyed óra és máris kész a finom ebéd vagy vacsora. Egyfajta jolly-joker fogás lehet hétköznapra vagy hétvégére, mi is mindig élvezettel esszük!

Kell hozzá:
40 dkg laskagomba,
fél kg szarvacska tészta,
2-2 db színes kaliforniai paprika,
2 fej fehérhagyma, 
2-3 ek. tejföl,
só, bors, bazsalikom,
2 ek. olívaolaj.

Elkészítés:
Az olívaolajon pirítani kezdjük a félfőre vágott fehérhagymát, enyhén sózzuk. Ha kellően megpirult, mehet hozzá a felkockázott paprika, ezután hagyjuk kicsit pirulni. Ezalatt a laskagombát szintén daraboljuk, pár perccel később a piruló zöldségekhez adjuk. Kevés sóval, fehérborssal, néhány levél bazsalikommal fűszerezzük. Miután egy kis levet eresztett, hozzákeverjük a tejfölt, és kicsit forraljuk. A gombaragut a kifőtt szarvacska tésztával tálaljuk!

Bor:
Ezúttal sem ajánlunk konkrétumot, már csak azért sem, mert szinte bármilyen eleven savú fehérbor és rozé igen jó társa lehet. 

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika