Menüpontok

2014. szeptember 1., hétfő

Cukkinis tekercsek

Vegák, most aztán figyelem! Aki szerint a vega kaja unalmas, egysíkú, azok is figyeljenek rendesen, mert bátran állíthatom: ez egy olyan fogás, ami után egy húsevő is megnyalja mind a tíz ujját!

Hozzávalók:
2 közepes cukkini,
3 gerezd fokhagyma,
1 csomag leveles-vajas tészta,
citrombors, só,
20 dkg reszelt füstölt sajt,
kevés olívaolaj.

Elkészítés:
A cukkiniket megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A citrombors mehet rá rögtön, ahogy az aprított fokhagyma is, de a sóval érdemes várni, s a végén hozzáadni, nehogy levet eresszen.
A vajas-leveles tésztát kiterítjük a deszkára, megszórjuk a reszelt füstölt sajt felével, mehet rá a cukkini, és újra a reszelt sajt. Feltekerjük, feldaraboljuk, majd sütőpapírral bélelt hőálló tálba helyezzük és forró sütőben szép pirosra sütjük. Max. 20 perc kell nekik.
Mi pirított csiperkegombával és joghurtos kapros öntettel ettük.

Bor:
Testes, fahordóban érlelt, enyhén vajas, komoly fehérbor illik hozzá! 

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika