Menüpontok

2014. április 3., csütörtök

Spárgás-cukkinis spagetti

Nyugati szomszédunknál - a sógoroknál - ilyentájt már megérkeznek a spárgák első követei. Sőt fogalmazhatunk úgy is, valóságos (korai)spárga-szezon van! Én az egyik szabadnapon, egy viszonylag könnyen elkészíthető, könnyű ebédre kívántam, amit persze - mert még tart - a böjt alatt is lehet enni.

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini,
0,5 kg zöld spárga,
fél kg spagetti,
olívaolaj, só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
kevés balzsamecet, 
1 pohár tejföl,
1-2 levél friss bazsalikom.

Elkészítés:
Felkarikázzuk a cukkinit, felteszünk a spárgának egy kis vizet melegedni. A cukkinik mindkét oldalát olívaolajban megsütjük, a spárgák végét kb. 4-5 cm hosszan meghámozzuk, majd rövid ideig lobogó vízbe tesszük. Időközben megfőzzük a spagettit is. A cukkini sütéséből visszamaradt olívaolajon apróra vágott fokhagymát pirítunk, egy kis balzsamecetet adunk hozzá, visszarakjuk a cukkinit és a feldarabolt spárgát. Egy pohár tejföllel, friss bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal összeforraljuk. Ha elkészült, a spagettire tálaljuk a cukkinis-spárgás ragut.


2013: Húsvéti fonott kalácsok
2012: Rókagombás-medvehagymás csirke
2011: Fűszeres-mézes sült csirkeszárny