Menüpontok

2012. május 28., hétfő

GoodFood – június

A pünkösdi hosszú hétvége előtt, jól időzítve jelent meg a GoodFood aktuális száma. Benne sok-sok gyümölcs, nyári ötletek, ismert és kevésbé ismert emberek.

Ahogy bíztatóan és tartósan beköszöntött a jó idő, egyre többen mennek jó levegőre, akár főzésre-grillezésre, akár egy piknikre, sokan mindkettőre. A piszkés pite, a vajban eltett fűszeres rák, a bárányborda, a mini húsos piték, mind-mind nekik ajánlható, könnyen elkészíthető vagy csomagolható ételek.
Jamie Oliver lassan sült dagadója szerintem frenetikusan sikerült, gyorsan fel is került az elkészítendő ételek listájára. Szeretem a sokak által csak „másodlagosnak” gondolt alapanyagokat, pláne, ha lassan sül, és fűszeres, kreatív, esetleg éppen frissítő mártásokkal dobjuk fel. Aztán itt vannak Frei Tamás fogásai is. A néhány éve külföldre költözött, ismert újságíró most egy burmai, egy vietnámi és persze egy francia klasszikust mutat be. Karafiáth Orsolya, bevallottan nem egy konyhatündér, bár enni, azt nagyon szeret. S mivel a tollforgatás jobban megy, mint a főzőkanállal való foglalatoskodás, ezúttal segítséget is kapott egy főzőiskola munkatársától. 
Jenei Tamás és Magos Zoltán sokaknak ismerős lehet a tévéből, ám most a közelmúltban megnyílt lakáséttermükkel kapcsolatban kapták őket tollvégre. Személyiségükről, kettejük duójáról, a bensőséges-egyedi étterem filozófiájáról egyaránt olvashattok, a kiskakas (kakóca) kétféleképpen főzve, paprikás árpagyöngy rizottóval, pedig szerintem a lapban található összes étel közül is kiemelkedik.
Nemsokára itt a foci Eb, erre pedig érdemes egy kis harapnivalóval készülni. Ilyenkor célszerű elszakadni a ropi-pattogatott kukorica-chips hármasától, és inkább egyedi, tapasokat, vagy még inkább magyarosabb ropogtatni valókat helyezni az asztalra. A lap bemutat nyolc egyszerű, de mégis kreatív kis fogást. Jól fognak csúszni a sörhöz vagy a fröccshöz!  

Kedvenc receptjeim:
Sütőtökös kolbászos spagetti,  Csirke francia módra, szalonnával, zöldorsóval,  Kiskakas paprikás árpagyöngy-rizottóval, Bleu d’ Auvergne aszalt gyümölcsökkel,

Aki még nem tette, szerintem érdemes előfizetni a magazinra!