2014. március 27., csütörtök

Csirkemájas-mandarinos saláta

A csirkemájból készült ételek a kedvenceink közé tartoznak még akkor is, ha viszonylag ritkán készítjük őket. Tavasz közeledvén ezúttal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának valót készítettük. Akik komolyan követik a böjtöt, most ne figyeljenek :-)

Kell hozzá:
fél kiló csirkemáj,
jégsaláta, római saláta, endívia, Radicchio saláták, (tetszés szerinti mennyiségben, darabolva, tépkedve)
6-8 darab koktélparadicsom,
2 db közepes mandarin,
kevés só, citrombors.

Így készítsétek:
A salátát összeállítjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, összekeverjük a saláta levelekkel, majd egy mandarin levével meglocsoljuk. A csirkemájat serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Nem kell sokáig sütni, a cél, hogy belül még szaftos-krémes legyen. Ha elkészült, a saláta tetejére halmozzuk, meghintjük kevés sóval, citromborssal, és örömfalatozunk!!!

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika