Menüpontok

2014. március 15., szombat

Füstölt oldalas tésztával és salátával

Nemrégiben füstölt oldalast főztünk, melyet tormával, mustárral ettünk. Maradt viszont belőle még másnapra, amit szerettem volna valamivel kiegészíteni, és így önálló fogást készíteni. Igen, megint maradék felhasználás, és jóízű falatozás következett.

A paradicsom-csípős zöldpaprika salátával kezdtem, ennek ugyanis idő kell. A paradicsomokat felkockáztam, és a paprikát is felszeltem. Pár csipet sóval, egész kevés fehérborssal, egy evőkanál olívaolajjal és tárkonyos ecettel összekevertem, majd hűtőbe tettem.
A füstölt oldalast megszabadítottam a csonttól és a porcos részektől. Két-három fokhagymát felaprítottam, kevés zsiradékon pirítani kezdtem, néhány perc múlva erre dobtam a füstölt húst, majd finoman összekevertem. Az időközben kifőtt Wicha-szélesmetéltet a piruló raguhoz adtam, néhány pillanat és már lehet is tálalni. Az előre elkészített salátával együtt isteni lesz!