Menüpontok

2014. június 15., vasárnap

Házi pappardelle gombás-spárgás-mentás raguval

Nemrég egy kedves kollégám megajándékozott minket egy nagy csokor friss mentával. Volt otthon még egy kis gomba, plusz nagy kedvencünk a zöldspárga. Készítsünk hát egy házi pappardellét zöldségraguval, nézzük meg milyen lesz ez a hármas…

A tésztához...
20 dkg liszt
2 db tojás, só.

A lisztbe kis mélyedést formázunk, ebbe tesszük a tojásokat. Először villával összeforgatjuk, majd kézzel összegyúrjuk, pihentetjük. A tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, és kb. 2-3 cm széles csíkokat vágunk belőle. Ha kész, a csíkokat lelisztezzük, majd hagyományos módon kifőzzük.

A raguhoz...
3-4 szál spárga,
4-5 db csiperkegomba,
friss menta, só, bors.

Vajon megpirítjuk a felszelt csiperkegombát, hozzáadjuk a spárgát, melyet előzőleg 2-3 cm darabokra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, majd friss mentával fűszerezzük. A leszűrt tésztát közvetlenül a serpenyőbe tesszük, és kicsit átforgatjuk a raguval. Néhány csepp citromlével még finomabb hatást érhetünk el.

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika

2013: Rukkolás csirkesaláta, joghurtos-mentás citrusos újburgonyával
2012: Hideg eper-rebarbara velő
2011: Szalonnás csőbensült spárga