Menüpontok

2014. január 22., szerda

Wicha tészták

Még tavaly novemberben sikerült megismerkednem egy szimpatikus családi tésztakészítő manufaktúrával. Ami számomra igazán különleges volt, hogy bátran kísérleteznek, és ízesített tésztáik igazi kulináris élménynek számítanak.

A családi vállalkozást 1989-ben alapították Wicháék, s már húsz évvel ezelőtt is az volt a cél, hogy kiváló és állandó minőségű házi száraztésztákkal lássák el a háziasszonyokat, illetve partnereiket. Ahogy az egy családi vállalkozáshoz illik, folyamatosan, lépésről lépésre fejlesztették üzemüket és termékeiket. Valamennyi termékük csak természetes anyagot tartalmaz, a tészták készítése során nem használnak lisztjavító adalékot, tartósítót és színezéket. Az már csak természetes, hogy minden kísérletezés során szem előtt tartják az egészséges táplálkozást, nem utolsó sorban az is fontos, hogy valamennyi alapanyagot saját maguk szereznek be, kizárólag magyar termelőtől!
A vállalkozást megismerve, hamar kiderült, nem céljuk, hogy felvegyék a versenyt az olcsó tömegtermékeket gyártókkal, hanem inkább olyan kiváló minőségű, széles íz- és formaválasztékú tésztákkal álljanak vásárlóik felé, melyek bátran kiállják a versenyt minden tekintetben. Jelenleg 8 tojásos tészta, 3 tojásos tészta, Teljes kiőrlésű tészta, Bazsalikomos tészta, Chilis tészta, Medvehagymás tészta képezi kínálatukat. A legújabb kísérletezés eredménye decemberben került a piacra, ez pedig a bazsalikomos lasagne tészta. Ehhez nekünk még nem sikerült hozzájutnunk, de megismerve a tésztákat, bátran ajánljuk ezt is!
A tésztákkal persze mi is próbát tettünk, s készítettünk egy-két fogást. A következő hetekben, szép sorban közzé is tesszük majd őket.

2 megjegyzés:

  1. Valóban egy nagyon jó minőségű, igényes termékről van szó, csak ajánlani tudom! Visszajáró vásárlók vagyunk...

    VálaszTörlés
  2. Így van! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk :-)

    VálaszTörlés