Menüpontok

2011. június 6., hétfő

Júniusi Magyar Konyha

Slambuc, Murgyé, Kalapos leves, az Abbé spenótja, a grillezés fortélyai. Többek közt ezekkel a címekkel hirdeti magát címlapján a júniusi Magyar Konyha. Az első nyári szám pedig akár a kertben, szabadban, akár a négy fal között is kellemes és hasznos időtöltés.

A hatodik lapszám fókuszában persze a nyári ízek állnak. A főként spenótból, zöldborsóból és rebarbarából álló recepteket eredeti debreceni ízekkel „töltötték” be a magazinba. Bodrogi Gyula a kemencés ételek jóságáról beszélt Borbás Máriának, Rózsa Péter pedig a legnagyobb magyar biogazdaság létrehozásáról, működtetéséről mesél. 
Az ízműhelyek sorából, most a pécsi Enoteca Corso és a Paripa Csárda került sorra, a Séfek és receptek cikksorozatban viszont Vidák Zoltánról olvashattok érdekességeket. A hasznosságot hirdeti a Hosszú, forró parázs című írás, mely a jó grillezés fontos mozzanatait ecseteli.
Örvendetes módon a borfogyasztók sem maradnak téma nélkül. Nekik kiemelten ajánlom a Kaló Imrével készült mély, rendkívül tanulságos beszélgetést vagy a nemzeti kincsünket a Tokajit boncolgató írást.
Ja, majdnem el is felejtettem… Ha az idei esztendőben netán korán indultok nyaralni, és a tikkasztó hőségben fagyizni támad kedvetek, az öt kiváló fagylaltozó mellett olvashattok a „hideg nyalat” történetéről is.


www.magyarkonyhakiado.hu
elofizetes@magyarkonyhakiado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése