Menüpontok

2012. október 7., vasárnap

Mustáros karaj

Semmi különös, mondhatni egyszerű, ejtőzős vasárnapnak indult. Megint nem akartunk hosszan időzni a konyhában, ezért valami olyasmit kerestünk, ami viszonylag egyszerűen, gyorsan, kevés hozzávalóval elkészül. A végeredmény pedig szuper lett... Ja, jobb és találóbb nevet eddig még nem találtunk ennek az ételnek, de lehet, hogy nem is kell. Csak lazán :-)

Kell hozzá:
10 szelet sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 piros kaliforniai paprika
8 gerezd fokhagyma
olívaolaj, vaj
só, bors, köménymag
2 ek. mustár
3 merőkanál húsalaplé

Készítés:
A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, megmossuk, leitatjuk, széleit kissé bevagdossuk. Serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk, és a szeleteket mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, félretesszük. A hagymákat félfőre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a fokhagymát pedig felkarikázzuk, olívaolajban megdinszteljük. Egy lábosba tesszük át, és megágyazunk a hússzeleteknek, erre tesszük a karajokat, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk és a húsalaplével felöntjük, amíg el nem lepi. Fedő alatt lassan pároljuk, hozzávetőleg egy, másfél óráig. Amikor elkészült, a hússzeleteket kivesszük, a szaftba belekeverjük a mustárt, és a húst visszahelyezve még egyet rottyantunk rajta. Burgonyapürével tálaltuk. 

Bor: 
Kifejezetten testesebb, fűszeresebb rozéhoz nagyon jól passzol, de még tutibb választás egy klasszikus siller. Lehet, hogy nem olyan könnyű ráakadni, mint egy rozéra, de megéri a fáradozást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése