Menüpontok

2013. május 30., csütörtök

A csirkecombok dicsérete

A helyzet úgy hozta, hogy mára kezdünk kiábrándulni a csirke mell részéből. Főként a filé, hihetetlenül gyorsan kiszárad, viszonylag semleges ízzel bír, ellentétben a combokkal. Ez utóbbiban még sosem csalódtunk! Akár rántva, sütve, párolva is elkészíthető, tölthető, szaftos, jóízű hús.

Recept:
6 db felső csirkecomb,
4 db zsemlye, 1 egész tojás,
1 pohár tej,
kis fej vöröshagyma,
kis csokor petrezselyem,
só, bors, egész fej fokhagyma,
15 dkg vaj, kevés olívaolaj.
3 szál sárgarépa,
3 szál fehérrépa.

Készítés:
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, nedvességet leitatjuk a húsról. A zsemléket tejbe beáztatjuk, a vöröshagymát apróra összevágjuk, megdinszteljük, ha kész hagyjuk kihűlni. Egy csokor petrezselymet összevágunk, a zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a hagymákat, a tojást, sót és borsot, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, kis zsemlemorzsával meg lehet hinteni.

A  kerámia tálat kivajazzuk, a zöldségeket felaprítjuk, ide halmozzuk és hozzálátunk a csirkecombok megtöltéséhez. Az összeállított tölteléket kézzel egyenletesen a csirkék bőre alá nyomkodjuk, hogy szépen megdagadjanak. A tálba, közvetlenül a zöldségágyra helyezzük, tetejüket még vajjal megkenjük, és sok fokhagymát elosztunk a közökben. Ha maradt a töltelékből, azt is beletehetjük a csirkék közé. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, előmelegített sütőben, közepes lángon, egy óra alatt pirosra sütjük. 

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika


2012-ben írtuk: Spárga újrépa mártásban
2011-ben írtuk: Citromos-fehérboros spárgakrémleves


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése