Lassan, de biztosan járunk már az őszi hónapokban.
Kicsit már az évszakra jellemző ízeket hoztunk össze a minap, de azért még csempésztünk
bele valami frisset, üdét is, ne hamarkodjuk el annyira az év utolsó harmadát…
Volt otthon kevés cékla, sütőtök, friss saláta,
dió, kenyér pedig mindig akad, így már meg is volt, hogy mi lesz a saláta fő
irányvonala. A céklát és a sütőtököt megpucoltuk, kockára vágtuk. Kevés
olívaolajon megpirítottuk őket, hagytuk, hadd karamellizálódjanak. A kenyeret
ugyancsak felkockáztuk, és egy serpenyőben, szárazon megpirítottuk.
Friss salátaleveleket (jégsaláta, vörös
cikória) egy tálba tépkedtük. Erre halmoztuk a megpirított céklát és sütőtököt,
megszórtuk kevés dióval, majd a kenyérkockákkal tettük gazdagabbá. A végén az
egészet kevés olívaolajjal és balzsamecettel locsoltuk meg.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012: Vörös Ökör fogadó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése