Menüpontok

2014. május 22., csütörtök

Laskás szűz

A legutóbbi hétvégén három fontos kedvencünkből próbáltunk ebédre valót alkotni. A szűzpecsenye, a laskagomba és a vörös káposzta találkozása izgalmasnak ígérkezett.

Kell hozzá:
1 közepes sertésszűz,
30 dkg laskagomba,
1 közepes fej vörös káposzta,
2 nagy fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
só, egész bors, olívaolaj,
cukor, köménymag, őrölt fahéj
1 tk. balzsamecet.  

Elkészítés:
A megmosott, leszárított húst, ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát félfőre aprítjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a gerezdeket félbe vágjuk. A hússzeletek mindkét oldalát egy nagyobb, magas falú serpenyőben, olívaolajon hirtelen megpirítjuk, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba rakjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is, meghintjük köménymaggal, egész borssal, rövid ideig pirítjuk, és ebbe a szűzérméket is visszahelyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, lefedjük, hagyjuk párolódni. Miután puhára pároltuk, a szeleteket kiemeljük a szaftból, és a visszamaradt sűrű szaftot, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszahelyezzük a húst és a gombát, majd pár percig még hagyjuk párolódni.  
Köretnek rizst és hagyományos módon párolt káposztát készítettünk, melyet egy egész kevés fahéjjal és balzsamecettel tettünk pikánssá. Tálaláskor formázógyűrűbe tettük a rizst, rá a párolt káposztát, és mellé helyeztük a laskás szűzet is. 

2011: Fröccs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése