Menüpontok

2014. február 2., vasárnap

Lazactatár

Ezt az ételt annyira egyszerű elkészíteni, mint mondjuk megsütni egy omlettet vagy egy palacsintát. Igen kevés időráfordítással isteni hideg előételt, esti vacsorát készíthettek így Ti is. Nem kell hozzá sok alapanyag, nem is kell túlbonyolítani, hiszen a cél az, hogy a lazac egyedi íze érvényesüljön.

Hozzávalók (2 személyre):
Jó 20 dkg friss lazac,
fél citrom leve,
fél narancs leve,
1 tk. kapor,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. olívaolaj,
2 ek. tejföl, só, bors.

A lazactatárhoz mindig a lehető legfrissebb lazacot használjuk. Ha bőrős változathoz sikerül hozzájutni, akkor ezt természetesen el kell távolítani. A lazac húsáról lefejtjük a bőrét, ez csak az elején nehéz, egy idő után már kézzel is végezhető. Később felcsíkozzuk, és úgy aprítjuk fel, hogy kb. 4*4 mm-es kockákat kapjunk. Ez persze nagyban ízlésfüggő, van, aki a nagyobb, van, aki a kisebb darabokat favorizálja. Hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát és a kaprot, majd lefedve hűtőbe tesszük, úgy 2-3 órára. A fél citrom és narancs levét csak az utolsó 20-30 percben nyomjuk rá, mert ez az idő bőségesen elég ahhoz, hogy az ízek átjárják és a gyümölcsök levei kifejtik hatásukat, ezáltal a hal húsa szinte megfő és kivilágosodik.
Pirítóssal és kapros tejföllel meglátjátok, isteni!!!

2013: Kantoni rizstészta wokban
2012: Ropogós bőrű lapocka
2011: Jamie főzőiskolája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése