Menüpontok

2014. február 10., hétfő

Pulykazúza csilis tésztával

A múlt év végén készített konfitált pulykazúzából maradt még egy pár darab, ehhez szerettem volna valamit készíteni, s így egy teljes fogást kreálni. A Wichatésztacsaládból választottam hozzá köretet, és a zúzát egy kis mustárral egészítettem ki.

Kell hozzá:
1 db abált pulykazúza,
25 dkg csilis tészta,
1 tk. mustár,
kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A csilis szarvacska tésztát kifőzzük, leszűrjük. Az abált pulykazúzát kiszedjük zsírjából, és egy serpenyőben kissé rápirítunk. Hozzáadjuk a mustárt, és néhány pillanatig együtt pirítjuk. Tálaláskor a pulykazúzát a csilis tésztára helyezzük, és meghintjük kevés reszelt sajttal.

Bor:
Jól illik hozzá egy közepes testű, fűszeres, de nem túl testes vörösbor. Szekszárd emblematikus vörösbora, a kadarka jó választás lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése